The Canadian Press - ONLINE EDITION

PGA CHAMPIONSHIP '14: A trivia quiz on the final major

  • Print

How well do you know the PGA Championship? Try this quiz.

1. Who did Tiger Woods beat in a playoff at Valhalla for his third straight major of 2000?

a.) Sergio Garcia

b.) Bob May

c.) Kenny Perry

2. Who holds the 72-hole scoring record at the PGA Championship?

a.) Tiger Woods

b.) Steve Elkington

c.) David Toms

3. Which player won the PGA Championship by the most shots?

a.) Jack Nicklaus

b.) Rory McIlroy

c.) Tiger Woods

4. Name the player who twice shots all four rounds in the 60s at the PGA Championship without winning.

a.) Steve Lowery

b.) Bob Estes

c.) Ernie Els

5. Name the course that yielded two 63s in the same PGA Championship.

a.) Atlanta Athletic Club

b.) Valhalla

c.) Riviera

6. Who is the oldest player to win the PGA Championship?

a.) Jerry Barber

b.) Julius Boros

c.) Hale Irwin

7. Name the youngest player to win the PGA Championship.

a.) Tom Creavy

b.) Walter Hagen

c.) Gene Sarazen

8. Name the first player ranked No. 1 in the world to win the PGA Championship.

a.) Tiger Woods

b.) Nick Price

c.) Martin Kaymer

9. Who has won the most professional majors without ever winning the PGA Championship?

a.) Arnold Palmer

b.) Tom Watson

c.) Harry Vardon

10. What is the name of the PGA Championship trophy?

a.) Wanamaker

b.) Havemeyer

c.) Kohler

11. On what course was the first PGA Championship held?

a.) Newport

b.) Siwanoy

c.) Trump National

12. In which state has the PGA Championship never been held?

a.) Florida

b.) Rhode Island

c.) Tennessee

13. Who won the first PGA Championship held in Kentucky?

a.) Denny Shute

b.) Jim Turnesa

c.) Mark Brooks

14. What slogan did the PGA Championship recently do away with?

a.) Glory's Last Shot

b.) The "Other" Major

c.) Golf's Biggest Trophy

15. Lanny Wadkins won the first sudden-death playoff in any majors at the PGA Championship. On which course did this take place?

a.) Atlanta Athletic Club

b.) Congressional

c.) Pebble Beach

16. Which PGA champion had the lowest world ranking?

a.) John Daly

b.) Shaun Micheel

c.) Keegan Bradley

17. John Mahaffey owns the PGA Championship record for the greatest final-round comeback at seven strokes. Who was the 54-hole leader?

a.) Greg Norman

b.) Tom Watson

c.) Arnold Palmer

18. Who is the only player to win the PGA Championship on the same course twice?

a.) Tiger Woods

b.) Jack Nicklaus

c.) Walter Hagen

19TH HOLE (10-point bonus)

Name the only player to win and lose the PGA Championship in a playoff.

a.) Jack Nicklaus

b.) Lanny Wadkins

c.) Lee Trevino

___

ANSWERS

1. b

2. c

3. b

4. a

5. c

6. b

7. c

8. a

9. b

10. a

11. b

12. c

13. b

14. a

15. c

16. b

17. b

18. a

19. b

Fact Check

Fact Check

Have you found an error, or know of something we’ve missed in one of our stories?
Please use the form below and let us know.

* Required
  • Please post the headline of the story or the title of the video with the error.

  • Please post exactly what was wrong with the story.

  • Please indicate your source for the correct information.

  • Yes

    No

  • This will only be used to contact you if we have a question about your submission, it will not be used to identify you or be published.

  • Cancel

Having problems with the form?

Contact Us Directly
  • Print

You can comment on most stories on winnipegfreepress.com. You can also agree or disagree with other comments. All you need to do is be a Winnipeg Free Press print or e-edition subscriber to join the conversation and give your feedback.

You can comment on most stories on winnipegfreepress.com. You can also agree or disagree with other comments. All you need to do is be a Winnipeg Free Press print or e-edition subscriber to join the conversation and give your feedback.

Have Your Say

New to commenting? Check out our Frequently Asked Questions.

Have Your Say

Comments are open to Winnipeg Free Press print or e-edition subscribers only. why?

Have Your Say

Comments are open to Winnipeg Free Press Subscribers only. why?

The Winnipeg Free Press does not necessarily endorse any of the views posted. By submitting your comment, you agree to our Terms and Conditions. These terms were revised effective April 16, 2010.

letters

Make text: Larger | Smaller

LATEST VIDEO

Your Vote: The Blue Bombers All-Time Team

View more like this

Photo Store Gallery

  • Marc Gallant/Winnipeg Free Press. Local- Peregrine Falcon Recovery Project. Baby peregrine falcons. 21 days old. Three baby falcons. Born on ledge on roof of Radisson hotel on Portage Avenue. Project Coordinator Tracy Maconachie said that these are third generation falcons to call the hotel home. Maconachie banded the legs of the birds for future identification as seen on this adult bird swooping just metres above. June 16, 2004.
  • Challenges of Life- Goose Goslings jump over railway tracks to catch up to their parents at the Canadian Pacific Railway terminalon Keewatin St in Winnipeg Thursday morning. The young goslings seem to normally hatch in the truck yard a few weeks before others in town- Standup photo- ( Day 4 of Bryksa’s 30 day goose project) - Apr 30, 2012   (JOE BRYKSA / WINNIPEG FREE PRESS)

View More Gallery Photos

Poll

Do you think Ray Rice should be given a lifetime ban from the NFL?

View Results

View Related Story

Ads by Google