The Canadian Press - ONLINE EDITION

US OPEN '14: A trivia quiz to test your knowledge of golf's second-oldest major

  • Print

PINEHURST, N.C. - How well do you know the U.S. Open? Try this trivia quiz:

FRONT NINE (5 points each)

1. Where was the first U.S. Open played?

a.) Pinehurst No. 2

b.) Newport

c.) Shinnecock Hills

2. Who has the most majors without ever having won the U.S. Open?

a.) Phil Mickelson

b.) Harry Vardon

c.) Sam Snead

3. Which continent where golf is played has never produced a U.S. Open champion?

a.) Asia

b.) South America

c) Africa

4. Who has been runner-up at the U.S. Open the most times?

a.) Phil Mickelson

b.) Greg Norman

c.) Sam Snead

5. Who was the last U.S. Open champion who had to go through sectional qualifying?

a.) Michael Campbell

b.) Lucas Glover

c.) Lee Janzen

6. Who was the last U.S. Open champion to successfully defend his title?

a.) Ben Hogan

b.) Tiger Woods

c.) Curtis Strange

7. Who was the youngest U.S. Open champion?

a.) Rory McIlroy

b.) Johnny McDermott

c.) Gene Sarazen

8. Name the last player to shoot 63 in a U.S. Open.

a.) Johnny Miller

b.) Thomas Bjorn

c.) Vijay Singh

9. Who won the first major championship held at Pinehurst No. 2?

a.) Payne Stewart

b.) Jack Nicklaus

c.) Denny Shute

___

BACK NINE (10 points each)

10. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Gary Player

c.) Bobby Jones

11. Retief Goosen, Jason Gore and Olin Browne were the top three players after 54 holes at Pinehurst No. 2 in 2005. What did they all have in common on Sunday?

a.) They all wore khaki trousers and a white shirt.

b.) They were spotted in the merchandise tent before the final round.

c.) None of them broke 80.

12. Who holds the U.S. Open record for most consecutive wins?

a.) Ben Hogan

b.) Curtis Strange

c.) Willie Anderson

13. Name the last U.S. Open champion to win in his first attempt.

a.) Michael Campbell

b.) Francis Ouimet

c.) Jack Fleck

14. Name the only player to lose a playoff three times in the U.S. Open.

a.) Phil Mickelson

b.) Sam Snead

c.) Arnold Palmer

15. Who was the last U.S. Open champion to never break par in any of the four rounds?

a.) Geoff Ogilvy

b.) Orville Moody

c.) Corey Pavin

16. Who is the oldest player to win the U.S. Open?

a.) Julius Boros

b.) Raymond Floyd

c.) Hale Irwin

17. What is the U.S. Open trophy called?

a.) The Havemeyer Trophy

b.) The Campbell Cup

c.) The U.S. Open Trophy

18. Name the only player to break par in three consecutive U.S. Opens?

a.) Curtis Strange

b.) Jack Nicklaus

c.) Lee Janzen

19th HOLE (25 points)

In the last 100 years, only one player has won the U.S. Open at the same course twice. Name him.

a.) Bobby Jones

b.) Jack Nicklaus

c.) Payne Stewart

___

ANSWERS

1. b

2. c

3. a

4. a

5. b

6. c

7. b

8. c

9. c

10. b

11. c

12. c

13. b

14. c

15. a

16. c

17. c

18. a

19. b

Fact Check

Fact Check

Have you found an error, or know of something we’ve missed in one of our stories?
Please use the form below and let us know.

* Required
  • Please post the headline of the story or the title of the video with the error.

  • Please post exactly what was wrong with the story.

  • Please indicate your source for the correct information.

  • Yes

    No

  • This will only be used to contact you if we have a question about your submission, it will not be used to identify you or be published.

  • Cancel

Having problems with the form?

Contact Us Directly
  • Print

You can comment on most stories on winnipegfreepress.com. You can also agree or disagree with other comments. All you need to do is be a Winnipeg Free Press print or e-edition subscriber to join the conversation and give your feedback.

You can comment on most stories on winnipegfreepress.com. You can also agree or disagree with other comments. All you need to do is be a Winnipeg Free Press print or e-edition subscriber to join the conversation and give your feedback.

Have Your Say

New to commenting? Check out our Frequently Asked Questions.

Have Your Say

Comments are open to Winnipeg Free Press print or e-edition subscribers only. why?

Have Your Say

Comments are open to Winnipeg Free Press Subscribers only. why?

The Winnipeg Free Press does not necessarily endorse any of the views posted. By submitting your comment, you agree to our Terms and Conditions. These terms were revised effective April 16, 2010.

letters

Make text: Larger | Smaller

LATEST VIDEO

Key of Bart - Take It Easy

View more like this

Photo Store Gallery

  • A mother goose has chosen a rather busy spot to nest her eggs- in the parking lot of St Vital Centre on a boulevard. Countless cars buzz by and people have begun to bring it food.-Goose Challenge Day 06 - May 08, 2012   (JOE BRYKSA / WINNIPEG FREE PRESS)
  • A monarch butterfly looks for nectar in Mexican sunflowers at Winnipeg's Assiniboine Park Monday afternoon-Monarch butterflys start their annual migration usually in late August with the first sign of frost- Standup photo– August 22, 2011   (JOE BRYKSA / WINNIPEG FREE PRESS)

View More Gallery Photos

Poll

Who has been the Bombers MVP so far this season?

View Results

View Related Story

Ads by Google